Vick stavljen na roster Philadelphie
Michael Vick naporno trenira za nove izazove

NFL vijesti

Vick stavljen na roster Philadelphie

Povreda startnog QB Donovana McNabba natjerala je trenera Eaglesa Andya Reida da ubrza odluku o stavljanju Michaela Vicka u momčad za zvanične utakmice.

Michael Vick je u Philadelphiu stigao ovog ljeta nakon što ga nije htio niko poslije odležane zatvorske kazne u trajanju od 18 mjeseci zbog organizovanja borbi pasa.

Michael Vick je prije odlaska u zatvor bio jedan od najboljih igrača lige i jedna od ikona NFL-a. Međutim izlaskom iz zatvora niko nije želio preuzeti rizik na sebe uvrštavanjem u tim igrača koji nije igrao skoro dvije godine.

Jedini koji su mu ponudili ugovor bili su Eaglesi. Eaglesi su se odmah suočili s velikim protestima udruženja za zaštitu pasa u SAD-u, ali i velikim brojem vlasnika sezonskih karata koji su najavili da neće dolaziti na domaće utakmice svoga tima.

Međutim, samo mjesec dana kasnije situacija se potpuno promijenila. Dres Michaela Vicka postao je četvrti najprodavaniji dres među navijačima u SAD-u. Od njega su samo popularniji Brett Favre, Jay Cutler i Troy Polamalu.

Povreda McNabba natjerala je Reida da uvrsti u sastav Vicka, ali ne treba očekivati da će biti starter. Reid je već najavio da će starter biti Kevin Kolb, a jučer su potpisali i Jeffa Garciu iz Tampa Baya koji će se boriti s Vickom za drugog QB.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.