Vivicita u nedelju u Sarajevu

Vivicita u nedelju u Sarajevu

Međunarodna atletska ulična trka "Vivicitta 2010", 16. po redu, svečano će biti otvorena u nedjelju, 11. aprila.

Trka se održava pod pokroviteljstvom Sportskog saveza Kantona Sarajevo, a u organizaciji Unione Italiana Sport per tutti (italijanska organizacija "Sport za sve"), saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

Trka će zvanično početi u 10.30 sati, a startno mjesto je Veliki park.

Učesnici službene 12 kilometara duge trke trčat će tri kruga od po četiri kilometra, dok će rekreativci trčati jedan krug od četiri kilometra.

Službeni završetak atletske trke planiran je za 12 sati.

"Vivicitta" se u Sarajevu organizira od 1995., a pored Sarajeva održava se u još 90 gradova širom svijeta.

Organizatori očekuju veliki broj učesnika - od profesionalnih sportista do djece, omladine, građana, pripadnika vojske i policije, kao i pripadnika različitih međunarodnih organizacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.