Vlada FBiH podržala klubove i sportske saveze

Besplatan prostor za saveze, novac za klubove

Vlada FBiH podržala klubove i sportske saveze

A. Haznadarević

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na 56. sjednici donijela odluku o davanju na privremeno korištenje sportskim savezima poslovnog prostora ukupne površine 233 kvadratna metra, koji se nalazi u Ali-pašinoj ulici u Sarajevu.

Korisnici ovih prostora, bez plaćanja naknade na period od pet godina, bit će Sportski savez Bosne i Hercegovine, Body building i Fitness savez, Bokserski, Karate, Odbojkaški, Stonoteniski i Streljački savez naše zemlje. Uz to, dobili su i zajedničke prostorije od 56 kvadratnih metara.

Ovaj prostor Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije BiH preuzela je od Ministarstva odbrane BiH jer nije perspektivan za potrebe oružanih snaga.

Na istoj sjednici, na osnovu Uredbe o određivanju kriterija za dodjeljivanje nagrada sportistima, sportskim radnicima i sportskim udruženjima iz Federacije Bosne i Hercegovine za ostvarene vrhunske sportske rezultate, Federalna vlada donijela je Odluku o dodjeli nagrada prvacima BiH i pobjednicima kupa naše zemlje u sezoni 2011./2012. Tako su s po 15.000 KM nagrađeni Fudbalski klub Željezničar, Odbojkaški klub Kakanj i Košarkaški klub Čelik.

Sredstva potrebna za realizaciju ove odluke predviđena su u budžetu Federacije BiH za 2012. godinu.

Također, na prijedlog Federalnog ministarstva kulture i sporta, Vlada je zaključila da se pripremi odluka o dodjeli budžetskih sredstava reprezentaciji BiH u sjedećoj odbojci i atletici nakon ispunjenja kvalifikacione norme za Paraolimpijske igre u Londonu koje će biti održane od 29. augusta do 9. septembra, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.