Vlašić i Kljaković najbolji u Hrvatskoj

HOO odlučio

Vlašić i Kljaković najbolji u Hrvatskoj

Adnan Beganović

Atletičarka Blanka Vlašić i jedriličar Ivan Kljaković-Gašpić izabrani su za sportašicu i sportaša godine u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora, dok su najbolja sportska ekipa i momčad u 2009. ženska stolnoteniska i muška rukometna reprezentacija.

Blanka Vlašić je i drugu godinu zaredom proglašena za sportašicu godine, ali je priznala da je ove godine nagradu primila s guštom, prenosi Hina.

"Lani je nakon Igara u Pekingu sve bilo nekako nedorečeno i nisam se baš dobro osjećala kada sam na ovoj istoj bini primala nagradu. Sada je sve zasluženo, guštam i nadam se da će se ponoviti ovako dobra godina", kazala je svjetska prvakinja u skoku uvis.

Ivan Kljaković-Gašpić je prvi puta osvojio nagradu za najboljega sportaša, a splitski jedriličar je u 2009. osvojio europsko zlato i svjetsku broncu u olimpijskoj klasi finn.

Najveće hrvatske sportske nade su evropska juniorska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković i evropski juniorski boksački prvak Dino Mansour. Nagrada za trenera godine otišla je trenerskom paru Blanke Vlašić, ocu Jošku Vlašiću i Bojanu Marinoviću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.