Voeckleru šesta etapa
.Thomas Voeckler

Cancellara i dalje nosi žuti majicu

Voeckleru šesta etapa

M. Maksimović

Francuz Thomas Voeckler pobjednik je pete etape ovogodišnjeg Toura. Vozač BBO-a je etapu dugu 196.5km od Le Cap D'Adge do Perpignana prošao u vremenu četiri sata 29 minuta 35 sekundi.

Voeckler se pomalo neočekivano odlučio za napad u samom finišu utrke, nekih 300-tinjak metara prije cilja i na kraju je završio ispred Rusa Mikhaila Ignatieva i Britanca Mark Cavendish. Ljubitelji biciklizma će se sjetiti Thomasa Voecklera kao vozača koji je 2004. godine na Touru žutu majicu nosio od 5 do 14 etape, ali na kraju nije izdržao nalet tadašnjeg pobjednika Lanca Armstrong. Armstrong je danas bio 41. dok je Fabien Cancellara prošao ciljem kao 24, pa i dalje drži žutu majicu. Na Touru se sutra vozi šesta etapa od Girone do Barcelone duga 181.5 kilometar.

Rezultati 5.etape:
1.Thomas Voeckler (Fra,BBO) 4 hours 29 minutes 35 seconds
2.Mikhail Ignatiev (Rus,Katusha) + 0.07
3.Mark Cavendish (VB,Team Columbia) +0.07
4.Tyler Farrar (USA,Garmin) +0.07
5.Gerald Ciolek (Nje,Team Milram) +0.07

Ukupni poredak:
1.Fabian Cancellara (Švi,Saxobank) 15:07:49
2.Lance Armstrong (USA,Astana) isto vrijeme
3.Alberto Contador (Spa,Astana) + 0.19
4.Andreas Kloden (Nje,Astana) +0.23
5.Levi Leipheimer (USA,Astana) + 0.31

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.