Vuelta ove godine ide kroz Baskiju
Najbolji preskaču Vueltu

Nakon 33.godine

Vuelta ove godine ide kroz Baskiju

M. Maksimović
Teme:

Ovogodišnje izdanje velike biciklističke utrke Vuelta, starta 20.avgusta, a po prvi put nakon 33. godine utka će se voziti kroz Baskiju.

Vuelta je jedna od tri najveće utrke, a ove godine će u svom 66. izdanju proći region Baskije kada će se voziti 19. i 20. etapa.

''Sigurno je da će biti vrlo emotivno. U Baskiji imamo puno ljudi koji vole biciklizam, a ne treba zaboraviti da je tu i ekipa Euskaltela-Euskadija '' kaže direktor utrke
Javier Guillén.

Prva etapa ovogodišnje Vuelte se vozi u Benidormu, posljednja u Madridu, a biciklisti će ukupno preći 3295 kilometara. Na Vuleti neće nastupiti Alberto Contador, braća Schlek kao i pobjednik Toura, Cadel Evans.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.