Vukiću nagrada za prvo mjesto

Međunarodni Božićni šahovski turnir

Vukiću nagrada za prvo mjesto

Milan Vukić, banjalučki velemajstor, slavio je na 17. Napretkovom međunarodnom božićnom šahovskom turniru. Turnir je odigran u sali restorana „Lira“ u Sarajevu, a učestvovalo je 55 takmičara iz BiH i susjednih zemalja.

Među šahistima su bila dva velemajstora, šest internacionalnih i deset majstora FIDE.
Vukić je prvo mjesto osvojio sa 7.5 poena iz devet partija. Drugoplasirani je Stojanović sa 7, dok su Bogut, Borić, Burović, Dizdarević i Zlobec sakupili po po 6.5.

Slijede: Arapović, Dumpor i I. Galić po 6, Ž. Galić, Mehmedović, Terzić, Jelen, Salihović, Hadžović, Trkulja i Tucaković 5.5 poena...
Desetorici prvoplasiranih kao i najuspješnijem omladincu Amaru Salihoviću nagrade je uručio Dragan Palinić, predsjednik Napretka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.