Westra iznenadio u petoj etapi

Bradley Wiggins i dalje u vodstvu

Westra iznenadio u petoj etapi

M. Maksimović

Holanđanin Lieuwe Westra (Vacansoleil) pobjednik je pete etape biciklističke utrke "Paris-Nice", koja se boduje za "ProTour", vožene od Onet-le-Chateaua do vrha uspona iznad Mendea u dužini od 178.5 kilometara.

Završni uspon je bio dug tek tri kilometra, a svoju priliku je pomalo neočekivano iskoristio Westra.Westra je ciljem prošao u vremenu od 4:52:46 sati, šest sekundi ispred najbližih pratitelja, Španjolca Alejandra Valverdea (Movistar) i Britanca Bradleya Wigginsa (Sky). U ukupnom redoslijedu vodstvo je zadržao Wiggins, Westra se probio na drugo mjesto sa šest sekundi zaostatka, dok je treći Amerikanac Levi Leipheimer (Omega Pharma-Quickstep) sa 10 sekundi
zaostatka.

Rezultati pete etape:
1.Lieuwe Westra (Hol,Vacansoleil-DCM)  4:52:46  
2.Alejandro Valverde (Spa,Movistar Team) +0:06  
3.Bradley Wiggins (GBr,Sky Procycling)     
4.Levi Leipheimer (USA,Omega Pharma-Quick Step)     
5.Simon Spilak (Slo,Katusha Team) svi u istom zaostatku 

Ukupni poredak:
1.Bradley Wiggins (GBr,Sky Procycling)  18:23:40  
2.Lieuwe Westra (Hol,Vacansoleil-DCM)+0:06  
3.Levi Leipheimer (USA,Omega Pharma-Quick Step) +0:10  
4.Alejandro Valverde (Spa,Movistar Team) + 0:18  
5.Simon Spilak (Slo,Katusha Team) +0:37     

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti