Westwood zamijenio Woodsa
Lee Westwood

Westwood zamijenio Woodsa

M. Maksimović

Nakon 281 sedmice u nizu američki golfer Tiger Woods prepustio je vrh svjetske rang liste Englezu Lee Westwoodu, koji je tako postao prvi evropski golfer na broju jedan nakon 16 godina.

Woods je na vrhu svjetske rang liste proveo 623 sedmice, pri čemu 281 zaredom, tačnije od juna 2005.

''To je sport. Nemoguće je ostati na vrhu kada ne igraš ili kada gubiš. Ako želite biti najbolji, morate stalno pobjeđivati'', rekao je Woods koji je deseti put u karijeri ispustio 'jedinicu'.


Westwood ove godine nije osvojio nijedan veliki turnir, no ipak je stigao do broja jedan, a to je prije njega uspjelo tek četvorici igrača.

''Do kraja godine još su tri turnira i nadam se kako ću godinu završiti u pozitivnom tonu. Podatak da sam ovog trenutka najbolji na svijetu podiže mi samopouzdanje vrlo visoko'', rekao je Westwood.
Posljednji Evropljanin na broju jedan bio je njegov sunarodnjak Nick Faldo prije 16 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.