Weylandt slavio u sprintu
Wouter Weylandt ulazi u cilj

Opet teški padovi u trećoj etapi

Weylandt slavio u sprintu

M. Maksimović

Belgijski biciklist Wouter Weylandt (Quick-Step) pobijedio je u današnjoj trećoj etapi utrke Giro d'Italia, koja je u dužini od 224 kilometra vožena od Amsterdama do Middelburga.

Weylandt je u završnom sprintu bio brži od Australca Graemea Browna (Rabobank) i Nijemca Roberta Foerstera (Milram). I treća etapa je ponudila nekoliko sudara, a među žrtvama bio je vodeći u ukupnom poretku nakon druge etape Australac Cadel Evans. Najlošije je ipak prošao jedan od favorita Amerikanac Christian Vande Velde, koji je vjerojatno slomio ključnu kost te je za njega ovogodišnji Giro završen.

U ukupnom poretku vodstvo je preuzeo Kazahstanac Aleksandre Vinokurov (Astana), koji je danas bio deseti. Na drugom mjestu je Australac Richie Porte (Saxo Bank) sa istim vremenom kao i Vinokurov, dok je treći Britanac David Millar (Garmin) sa jednom sekundom zaostatka.
Rezultati treće etape:
1.Wouter Weylandt (Bel,Quick-Step) 5:00:06
2.Graeme Brown (Aus,Rabobank) +0:00
3.Robert Foerster (Nje,Milram) 0:00
4.Danilo Hondo (Nje,Lampre) 0:00
5.Adam Blythe (VB,Omega Pharma - Lotto) 0:00

Ukupni poredak:
1.Aleksandre Vinokurov (Kaz,Astana) 10:07:18
2.Richie Porte (Aus,Saxo Bank) +0:00
3.David Millar (VB,Garmin) + 0:01
4.Vincenzo Nibali (Ita,Liquigas) + 0:05
5.Marcel Sieberg (Nje,HTC - Columbia) + 0:07

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.