White produžio s Atlantom

NFL transferi

White produžio s Atlantom

Atlanta Falconsi su produžili ugovor na još šest godina sa svojim prvim wide receiverom Roddyem Whiteom. Ugovor je vrijedan 50 miliona dolara što Whitea čini trećim najplaćenijim wide recieverom u NFL-u. Postojeći ugovor mu je istjecao na kraju sezone, pa su u Atlanti odlučili osigurati se navrijeme.

Garancija na njegov ugovor iznosi 18 miliona dolara, te je i u toj kategoriji jedan od najplaćenijih igrača lige. U ovom trenutku su od wide recievera samo bolje plaćeni WR Arizona Cardinalsa Larry Fitzgerald koji zarađuje 10 miliona po godini i Steve Smith iz Carolina Panthersa čiji je ugovor nešto manji od 10 miliona dolara. 

Prije nekoliko dana Falconsi su potpisali i sjajnog mladog WR Harry Douglasa, tako da sad pored njega i Whitea imaju još odličnog Michaela Jenkinsa, što ih čini jednim od najjačih timova na poziciji wide recievera. Ne treba zaboraviti ni veterane Marty Bookera i Roberta Fergusona. 

White i Jenkins će biti starteri, dok će ostala trojica šansu čekati s klupe. Ovim je vjerovatno završen prijelazni rok za Falconse, koji u novu sezonu koja počinje početkom septembra, ulaze kao jedan od glavnih favorita za plasman na Super Bowl.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.