Wiggins želi odbraniti naslov na Touru

Britanac je spreman i raspoložen

Wiggins želi odbraniti naslov na Touru

M. Maksimović

Bradley Wiggins će braniti naslov pobjednika na Tour de Franceu naredne godine. Bogatu karijeru u kojoj je osvajao olimpijske medalje (7), u kojoj je bio svjetski prvak, Wiggins je zaokružio na najbolji mogući način pobjedom na Tour de Franceu.

Britanac je danas izjavio kako planira i naredne godine slaviti na Touru iako nije siguran kakav će biti njegov status u ekipi Team Sky. 

 

''Kako sada stoje stvari, vjerojatno ću pokušati iduće godine pobijediti na Tour de Franceu. Ne znam, možda će ekipa imati dvojicu vođa (i Chris Froome), vidjet ćemo. Za sada preraspoređujemo ciljeve, želimo osvojiti Tour, ali ne možete ponoviti okolnosti'' kaže Wiggins koji je nakon Toura uzeo i zlato na Igrama u Londonu. Britanac je ranije dao naslutiti da bi mogao imati sporednu ulogu uz Froomea koji bi bio vođa ekipe u 2013. na Touru, kojem bi ona bolje odgovarala. Froome (27) je završio Tour de France na drugom mjestu iza Wigginsa ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.