Zvjerski napad na nesretnog momka zvijezdu šalje na dugogodišnju robiju
Willie McGinest suočava se s dugogodišnjom zatvorskom kaznom zbog brutalnog napada (Foto: Screenshot)

Nije bolje ni zaslužio

Zvjerski napad na nesretnog momka zvijezdu šalje na dugogodišnju robiju

M. Šljivak

Nekadašnja fudbalska zvijezda, 51-godišnji Willie McGinest, uhapšen je krajem prošle godine u Los Angelesu zbog brutalnog napada i prebijanja čovjeka u jednom noćnom baru. On se našao u ozbiljnom problemu jer mu prijeti dugogodišnja zatvorska kazna.

Nekadašnji NFL igrač Willie McGinest suočava se s dugogodišnjom zatvorskom kaznom zbog uloge koju je imao u prebijanju momka u jednom restoranu u Los Angelesu. Obračun se desio u decembru krajem godine.

Tužilaštvo u Los Angelesu ove sedmice je podiglo optužnice. Legenda New England Patriotsa optužena je po dvije tačke. Prva je napad smrtonosnim oružjem, a druga napad s teškim tjelesnim povredama.

Obje tačke optužnice mu mogu donijeti po četiri godine zatvora. Ako bude proglašen krivim na maksimalne kazne on će iza rešetaka provesti narednih osam godina.

Suđenje nekadašnjoj NFL zvijezdi počinje u aprilu, a snimci s kamera otkrivaju o kakvom brutalnom napadu se radilo.

McGinest je prvo brutalno udario nesretnog čovjeka u glavu, a zatim je uzeo flašu i razbio ju je od glavu žrtve.

Nakon incidenta on se javno izvinio. Nazvao je sve poremećajem u ponašanju i prosuđivanju i tim će se vjerovatno braniti i na suđenju. Teško da će mu proći.

Willie McGinest je 2015. godine ušao u Kućnu slavnih NFL igrača. Radio je kao analitičar za NFL mrežu, ali je po hapšenju odmah dobio otkaz.

On je slavu stekao kao član New England Patriotsa. Član je čuvene dinastije s kojom je proveo 12 godina i gdje je uzeo tri NFL prstena.

Potom je otišao u Cleveland Brownse. Tu je odigrao tri sezone nakon čega je završio profesionalnu karijeru.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi