Woods gubi prvo mjesto

PGA Tour

Woods gubi prvo mjesto

Adnan Beganović

Nakon što se nedavno vratio na terene poslije operacije koljena, najbolji svjetski golf igrač, Tiger Woods, suočen je sa novim problemima.

Naime, najbolji golfer današnjice mogao bi vrlo lako izgubiti status broja 1 na svijetu, jer razlika u odnosu na drugoplasiranog Phila Mickelsona iznosi samo 0,2 boda na PGA Tour ljestvici.

Woods koji je sa terena izbivao osam mjeseci, vrlo rano je ispao na dva turnira što je pomoglo Mickelsonu da mu se opasno približi. Ukoliko Mickelson zabilježi dobar rezultat, a Woods opet rano ispadne slijedeće sedmice na Houston Openu, oni će zamjeniti mjesta.

Tiger Woods nalazi se već 198 sedmica na prvom mjestu, a u karijeri je ukupno bio 540 sedmica broj 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.