Yankeesi dali 155 miliona dolara za Tanaku

Yankeesi dali 155 miliona dolara za Tanaku

Jedan od najpopularnijih sportskih klubova na svijetu NY Yankees napravio je još jedan rekordni transfer. 

Yankeesi su u svoje redove doveli 25-godišnjeg japanskog bacača Masahika Tanaku, s kojim su potpisali sedmogodišnji ugovor vrijedan 155 miliona dolara, uključujući i odštetu od 20 miliona dolara njegovom dosadašnjem klubu Rakuten Golden Eaglesima, što je najveći transfer za jednog stranog igrača u historiji bejzbola. 

Uprava slavnog kluba iz New Yorka počela je u oktobru prošle godine rekonstrukciju momčadi, stiglo je nekoliko novih igrača, a nekoliko zvijezda je produžilo ugovore. Visina transfera je zaista nevjerovatna. Već sada je probijena granica od 189 miliona dolara, pa će Yankeesi morati plaćati 50 posto poreza na ugovore igrača. 

Od oktobra su Yankeesi potrošili čak 491 milion dolara za ugovore igrača. Jacoby Ellsbury je plaćen 153 miliona, Brian McCann 100, Carlos Beltran 45, a Tanaka 155 miliona dolara. Pored kupovine igrača Yankeesi su se istakli i u prodaji Robinsona Cana u Seattle Marinese za čak 240 miliona dolara. 

Međutim, Tanaka neće biti posljednje pojačanje Yankeesa. U narednim danima se očekuje dolazak još jednog velikog igrača koji bi popunio prazninu na drugoj bazi. Yankeesi su ove sezone tek drugi put nakon 1995. godine propustili doigravanje i ne žele da im se ista situacija ponovi naredne sezone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.