Za FTOS Tuzla tri odličja

U Splitu održani 6. susreti studenata fakulteta za sport

Za FTOS Tuzla tri odličja

U okviru susreta katedri za sportsku gimnastiku u Splitu su se  od 20. do 22. maja. održali 6. Međunarodni susreti studenata Fakulteta za sporta.

Na ovom takmičenju su učestvovali Univerze v Ljubljani - Fakultet za šport, Sveučilište u Zagrebu - Kineziološki fakultet, Sveučilište u Splitu - Kineziološki fakultet, Univerzitet u Sarajevu - Fakultet za sport i tjelesni odgoj i Univerzitet u Tuzli Fakultet za tjelesni odgoj i sport. Studenti i studentice FTOS iz Tuzle su nastupili u sastavu: Damir Beganović, Hazim Gobeljić , Adnan Malkić, Elvir Zonić, Ismar Salčinović, Selma Smajlović, Ivana Hurtić, Emina Borovac, Anela Zukić i Jelena Mišić.

Pravo da se takmiče su imali studenti/ce koji nikada nisu nastupali u vrhunskom (A) programu gimnastike. Ekipe su sačinjavale 4+1 (studenti/studentice), a sistem nadmetanjaa se odvijao sa pravom nastupa na dvije sprave + preskok. Od narednih godina za očekivati je da se ovim susretima priključe i druge države kao Italija, Mađarska i Austrija. Organizaciju narednog susreta preuzeo je na sebe Univerzitet u Sarajevu za 2011. godinu.

U ekipnom dijelu programa najuspješniji u muškoj i u ženskoj kategoriji bile su ekipe sa Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U višebojskom takmičenju prvo mjesto osvojio je Nebojša Brezo sa FASTO (Sarajevo), a u ženskom dijelu Mia Raičevića sa FŠ (Ljubljana). U pojedinačnom plasmanu po spravama na konju sa hvataljkama prva tri mjesta osvojili su studenti Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli (1. Damir Beganović, 2. Elvir Zonić, 3. Hazim Gobeljić).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.