Za Penningtona sezona gotova
Bolan izraz Chadova lica nakon povrede ramena

NFL vijesti

Za Penningtona sezona gotova

QB Miami Dolphinsa Chad Pennington najvjerovatnije će propustiti ostatak NFL sezone nakon što je doživio tešku povredu desnog ramena u susretu protiv San Diega.

Chad Pennington je povredu desnog ramena doživio  početkom treće četvrtine nedjeljne utakmice protiv San Diego Chargersa. Prve prognoze su zastrašujuće i one govore da će najbolji igrač Dolphinsa pauzirati do kraja sezone, ali ipak treba sačekati sutrašnji pregled kod Dr. Jamesa Andrewsa, inače specijaliste za ovakve vrste povreda.

Ovo je već treća povreda Penningtona istog ramena zbog čega je već propustio dio sezona 2004. i 2005. godine. Njega bi na mjestu prvog izbora na poziciji dodavača trebao zamijeniti Chad Henne koji bi u nedjelju protiv Buffala trebao po prvi put u karijeri početi kao starter.

Chad Pennington je 2008. godine izabran za povratnika godine u NFL-u, a iste godine zauzeo je drugo mjesto u izboru za MVP-a lige. S druge strane Henne će biti četrnaesti startni QB Dolphinsa nakon Dana Marina 1999. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.