Zahirović i Hadžiahmetović juniorski prvaci države

Stoni tenis

Zahirović i Hadžiahmetović juniorski prvaci države

Državno stonotenisko prvenstvo Bosne i Hercegovine u juniorskoj konkurenciji održano je proteklog vikenda u Ilijašu.

U konkurenciji 24 najbolja juniora Bosne i Hercegovine najviše uspjeha imao je Kenan Zahirović (Mladost - Zenica), koji je u finalnom meču bio bolji od Siniše Marčetića (Borac - Banja Luka) sa 3:1 u setovima. 

 

Treće mjesto podijelili su Dino Čustović (Hašim Spahić - Ilijaš) i Edin Gutić (Kreka - Tuzla). 

 

U konkurenciji juniorki očekivano je slavila Emina Hadžiahmetović (Spin 2012 - Sarajevo), koja na takmičenju nije izgubila niti jedan set. Hadžiahmetović je u finalu bila bolja od Sanje Milojice iz Prijedora s 3:0 u setovima. 

 

Treće mjesto pripalo je Ajli Kovač (Spin 2012 - Sarajevo) i Edini Haračić (Bugojno). 

 

Stonoteniseri ekipe Hašim Spahić iz ilijaša, Irhad Bušatlić i Dino Čustović, bili su najbolji u muškoj konkurenciji parova, dok je u ženskoj konkurenciji pobijedila kombinacija ekipe Spina 2012  Emina Hadžiahmetović/Ajla Kovač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.