Žalba UCI-ja zbog Contadora
Contador i dalje pod ''istragom''

Sada je sve na arbitražnom sudu u Lausannei

Žalba UCI-ja zbog Contadora

M. Maksimović

Međunarodna biciklistička federacija najavila da će uložiti žalbu na odluku Španskog saveza koji je ukinuo jednogodišnju suspenziju najboljem svjetskom biciklistu Albertu Contadoru zbog pozitivnog dopinškog nalaza. UCI je će žalbu uložiti Sportskom arbitražnom sudu u Lausannei.

Contador je na prošlogodišnjem Tour de Franceu nakon jedne etape bio pozitivan na zabranjeni klenbuterol, ali je uporno tvrdio da nije uzimao doping te da je pozitivan test rezultat konzumiranja kontaminiranog mesa.

Španski savez je prvo izrekao jednogodišnju suspenziju, nakon čega se Contador žalio na tu odluku i prošlog mjeseca Španjolski savez ukinuo je odluku o suspenziji . Contador može nastupati i dalje sve do konačne odluke Sportskog arbitražnog suda, naravno ako mu organizatori Toura dopuste prijavu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.