Zanimljive utakmice tokom drugog dana na turniru FIS Gol

Pregršt sjajnih mečeva

Zanimljive utakmice tokom drugog dana na turniru FIS Gol

Malonogometni turnir FIS Gol u svom drugom danu donio je još zanimljivije utakmice nego što je bio slučaj na otvaranju. 

Gotovo sve ekipe su stigle sa namjerom da osvoje turnir, pokazavši da nije bitno samo učestvovati, te su se tako i postavile na terenu.

Iako neki rezultati ne sugerišu tako, u gotovo svakoj utakmici viđena je neizvjesna borba, a na kraju su presuđivale nijanse.

Tako je bilo i u utakmici između Apoteka Alhana i Stanić Tradea. Na poluvremenu je bilo 2:1, uz pregršt prilika na obje strane, a tako se nastavilo i u drugom dijelu, da bi u posljednjih šest minuta Alhana prelomila meč i napunila mrežu Stanića.

Po tri pogotka postigli su Miletić i Mulaosmanović, dok je kod poraženih dva puta pogađao Alić.

Neizvjestan susret odigrao je i Zamm MC protiv Senigora i na kraju je slavio 3:1, na krilima nekadašnjeg kapitena bh. futsal selekcije Nijaza Mulahmetovića. I ovaj meč je prelomljen u drugom dijelu, golovima Habibije i Mujezinovića.

City Park je u utakmici protiv ekipe Paja Taxi imao prednost od 2:0, ali je na kraju ipak poražen sa 4:3. Dva pogotka za tim Fikreta Mulića postigao je Bulend Biščević, dok je za pobjednički tim dva puta pogodio Elvis Bekan.

Fantastična utakmica viđena je u duelu između Sajmira i ekipe Zlatno Zrno, koja je na kraju slavila rezultatom 4:2. Ekipa iz Lukavice je prvi dio riješila u svoju korist rezultatom 1:0, a tek u posljednjim nekoliko minuta viđena je prava drama. Istina, Zaltno zrno je u 25. minuti imalo sigurnih 3:0, ali je Bajro Spahić sa dva gola vratio nadu Sajmiru. Međutim, u posljednjoj minuti Košarac je pogodio za konačnih 4:2.

Kod veterana, ekipa Auto Bissa, lakše od očekivanja, savladala je Mosa Sa sa ubjedljivih 5:0, uz tri pogotka Vranešića i dva Mekića, dok su Zelene Beretke preokretom slavile protiv ViK-a.

Tim Vodovoda je vodio čak sa 4:2 tri minute prije kraja, a meč je završen 4:4, nakon čega je ViK penalima poražen sa 6:4.

FIS GOL, drugi dan, seniori:

STANIĆ TRADE – ALHANA APOTEKE 3:8
(Alić 2, Borovina – Mulaosmanović 3, Miletić 3, Merđanić, Marić)

ZAMM MC – SENIGOR 3:1
(Mulahmetović, Habibija, Mujezinović – Mršo)

SAJMIR TIHOVIĆI – ZLATNO ZRNO 2:4
(Spahić 2 - Košarac 2, Lackanović, Bjelica)

CITY PARK – PAJA TAXI 3:4
(Biščević 2, Kasapović - Kovač, Salčin, Bekan 2)

VETERANI

VIK – ZELENE BERETKE 4:4 (Penalima 4:6)
(Salčin, Rokša, Omeragić 2 - Suković, Pašukan 2, Behlulović)

MOSA SA – AUTO BISS 0:5
(Mekić 2, Vranešić 3)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi