Završeno zimsko državno prvenstvo

Prvenstva u plivanju za mlađe juniore, juniore i seniore

Završeno zimsko državno prvenstvo

M. Skaka

Završeno je Zimsko državno prvenstvo u plivanju za mlađe juniore, juniore i seniore – Sarajevo 2010. Prvenstvo je ispunilo očekivanja, a obilježili su ga brojni rekordi.

Alić Zlatko (Bosna – Sarajevo) je oborio dva državna rekorda u apsolutnoj kategoriji. Nova rekordna vremena naše zemlje u disciplinama: 50 metara leđno je 27.33 a u disciplini 200 metara leđno 2:11.32.

Muška ekipa Zmaj-Alpamm iz Tuzle je oborila rekord u apsolutnoj kategoriji u disciplini 4 x 200 metara. Dionicu su isplivali za 8:12.72.

Pored navedenih, u svojoj kategoriji, rekorde su oborili i: Andrej Simić (Zmaj Alpamm – Tuzla) u dvije discipline, Dario Tunjić (Sloboda – Tuzla), Mihajlo Čeprkalo (22. April – Banja Luka), Jovana Čeprkalo (22. April – Banja Luka) u tri discipline, te nekoliko klupskih rekorda u štafetama.

Najuspješniji klub na Prvenstvu je Zmaj Alpamm iz Tuzle. Takmičari ovog kluba su osvojili 52 medalje (30 zlatnih, 17 srebrenih i 5 bronzanih). Isti broj medalja su osvojili i takmičari Akademskog plivačkog kluba 22. April iz Banja Luke (13 zlatnih, 20 srebrenih i 19 bronzanih). Slijede ih Bosna (Sarajevo) sa 48 medalja, Sloboda (Tuzla) sa 45 medalja i Zenica (Zenica) sa 40 medalja.

Na prvenstvu je učestvovalo 195 takmičara iz 24 kluba, sa područja cijele Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.