Zbog čestih povreda Andy Schleck se povlaći

Rani kraj karijere

Zbog čestih povreda Andy Schleck se povlaći

Bivši pobjednik Tour de Francea, 29-godišnj Andy Schleck, zbog povrede koljena je prisiljen prekinuti kratkotrajnu profesionalnu karijeru. Schleck se povrijedio na početku ovogodišnjeg Tour de Francea kada mu je pri padu pukao križni ligament i oštećena hrskavica.

" Naravno da sam razočaran što ovako završavam karijeru. Želio sam se nastaviti boriti, ali koljeno mi to ne dopušta. Od pada na Touru nije bilo nekog velikog napretka. Ligament sam zaliječio, ali hrskavica je potpuno drugačija priča " izjavio je Schleck u saopštenju za medije koje je objavila njegova ekipa Trek.

Naporno sam radio na rehabilitaciji, no kada sam saznao da bih mogao pogoršati stanje i zaraditi hroničnu povredu, shvatio sam da je ovo najbolja odluka" dodao je Schleck.

Mlađi brat Franka Schlecka, s kojim je nastupao za istu ekipu najveći trenutak u karijeri imao je 2010.
kada je proglašen pobjednikom Tour de Francea nakon što je trofej oduzet Španjolcu Albertu Contadoru koji je bio pozitivan na doping testu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.