Žestoke kazne talijanskim biciklistima

Talijani u opračunu s dopingom

Žestoke kazne talijanskim biciklistima

Adnan Beganović
Teme:

Olimpijski komitet Italije izrekao je u ponedjeljak rigorozne kazne trojici biciklista za koje je utvrđeno da su koristili doping sredstva.

Gianni da Ros  je kažnjen sa 20 godina zabrane bavljenja biciklizmom, Davide Lukato sa osam godina, a Albino Coracin sa dvije godine.

Najteže kažnjeni Da Ros je bio u grupi koja je u martu uhapšena zbog sumnje da preprodaje doping sredstva. Osim što je "pao" na anti-doping testu, za Da Rosa je utvrđeno i da je snabdijevao  dvojicu biciklista nedozvoljenim stimulativnim sredstvima, zbog čega mu je izrečena jedna od najvećih kazni u istoriji Olimpijskog komiteta Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.