Prelijepa gimnastičarka je dala tijelo i dušu arapskom šeiku, bajka se pretvorila u pakao!

Bila je njegova treća supruga

Prelijepa gimnastičarka je dala tijelo i dušu arapskom šeiku, bajka se pretvorila u pakao!

Admin Čaušević

U zemljama gdje vlada islamski zakon muškarcima je dozvoljeno da imaju više od tri žene. Iako na početku sve izgleda kao med i mlijeko, ponekad brak zna postati pravi pakao kao što je bio slučaj sa gimnastičarkom iz Azerbejdžana, Zeynab Javadli.

Javdali je prije sedam godina upoznala bogatog arapskog šeika Saeeda bin Maktoumu, a ubrzo je uslijedilo i vjenčanje. Bračna idila je trajala pet godina, a onda je počeo pakao.

Ova 31-godišnjakinja je još od malena pokazivala veliki talenat, ali i radnu etiku. Ubrzo je postala poznata gimnastičarka te je sa takmičenja na kojim bi nastupala redovno donosila zlatne medalje.

Bila je 2021. godina kada se morala povući iz gimnastike zbog teške povrede, a tri godine kasnije upoznala je Said bin Maktouma, sina nekadašnjem emira grada Dubaija.

I Said je bivši sportista. Bavio se streljaštvom, a njihov susret je bio ljubav na prvu. Odmah se stvorilo ono "nešto", a Azerbejdžanka je bila oduševljenja ljudskim i sportskim kvalitetama svog budućeg supruga.

Oglasi

Maktoum je tada imao dvije supruge i devetero djece. Za Zeynab to nije bila prekreka da se uda i to nakon svega nekoliko mjeseci veze.

Njen život se selidom u UAE potpuno promijenio. Mogla je da uživa u maksimalnom luksuzu, a svom mužu je rodila tri kćerke. Ipak, ništa nije bilo tako bajno i sjajno kako se čini.

Nakon pet godina praktično je izbačena iz luksuzne vile i prebačena u privatnu kuću, dok su djeca ostala s njim u palati.

Bivša gimnastičarka i šeik imaju troje djece

Uslijedilo je devet mjeseci pakla. Šek je postalo svoje ljude da Zeynab i tri kćerke drže zatvorene u njihovoj kući i to pod ključem.

"Bez vode, bez hrane, bez ičega. Otuđene smo punih devet mjeseci. Plašim se da će raznjeti vrata i odvesti moju djecu", ispričala je ona.

Zeyneb se nekako uspjela riješiti pakla i počela je život od nule. I dalje traje njena borba za starateljstvo. Tražila je i pomoć od UN-a, nakon što u ambadasadi Azerbejdžana nisu željeli da joj pomognu.

U međuvremenu je bivša gimnastičarka postala jako aktivna na društvenim mrežama, dijeli svoje negativno iskustvo i daje savjete svim ženama kako bi izbjegle sličnu sudbinu.

Oglasi