Zlatni ljiljani pregazili Ukrajinu za finale Evropskog prvenstva!

BiH ponovo u borbi za zlato

Zlatni ljiljani pregazili Ukrajinu za finale Evropskog prvenstva!

M. Šljivak

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci plasirala se u finale Evropskog prvenstva.

Zlatni ljiljani su u večerašnjem polufinalu savladali selekciju Ukrajine sa 3:0, po setovima 25:20, 25:12 i 25:19.

Velika borba viđena je u prvom setu. Bh. tim je imao bolji uvod, poveli su Zlatni ljiljani sa 6:3, ali se Ukrajina brzo vratila i većim dijelom prvog seta se igrala izjednačena odbojka.

Međutim, kada je najviše trebalo, selekcija Bosne i Hercegovine je igrala najbolje. Do kraja seta naš tim je igrao sjajno i prvi set je riješio u svoju korist sa 25:20.

BiH je bolje otvorila i drugi set. Poveli su zlatni momci 10:5, nakon čega Ukrajina traži minut odmora.

Međutim, ni to im nije pomoglo. Fantastičnom igrom do kraja seta naša selekcija lagano dolazi do osvajanja i drugog seta (25:12) i vodstva od 2:0.

Nakon izjednačenog uvoda u treći set, bh. tim je taj koji pravi prvu osjetnu prednost. Vezali su naši momci pet vezanih poena i došli do vodstva od 10:6.

Razliku do kraja nisu ni ispuštali. Iako je Ukrajina bila konstantno jako blizu, na kraju nisu mogli ništa bh. selekciji koja ide u finale.

U finalu odbojkaše BiH čeka susret protiv aktuelnih prvaka Rusa koji su pobijedili Njemačku sa 3:0 u setovima.

Top Komentari

Lud
Svaka njima cast ... Ali previse se paznje posvecuje ovom sportu za invalide ... Kao da drugi sportovi ne postoje ... Zasto ?! Pa zato sto su svi oni ili velika vecina clanovi el Baketove kriminalne organizacije zvane SDA ...
0 16
Keno
Bravo momci, ponos!
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi