Poznata startna lista: Muratović sutra pliva u izjednačenoj grupi

Olimpijske igre u Tokiju

Poznata startna lista: Muratović sutra pliva u izjednačenoj grupi

H. Zilić

Bh. sportisti sutra nastavljaju takmičenje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Na borilište će naš plivač Emir Muratović koji će se takmičiti u utrci kvalifikacija na 100 metara slobodnim stilom.

Utrka je na rasporedu oko 12 sati i 10 minuta po našem vremenu, a Emir će plivati u petoj kvaifikacionoj grupi od ukupno devet.

Poznata je i startna lista pete kvalifikaicone grupe koja je vrlo izjednačena.

Tako će pored našeg Emira nastupiti Benjamin Hockin iz Pargvaja, Ali Khalafalla iz Egipta, Mikel Schreuders sa Arube, Singapurac Joseph Schooling, predstavnik Venecuele Alberto Mestre, hrvatski plivač Nikola Miljenić i takmičar sa Filipina Luke Gebbie.

Interesantno svi plivači iz ove grupe ove sezone su unutar jedne sekunde što se tiče najboljih rezultata, a Muratović ima vrijeme 49.37.

U kvalifikacijama će nastupiti preko 70 takmiačra, tako da bi plasman među 30 ili 40 plivača bio odličan rezultat za našeg Emira.

U veoma jakoj konkurencjji gdje su višestruki evropski, svjetski prvaci te osvajači olimpijskih medalja, teško je očekivati da se može naći među 16 koji će nastaviti takmičenje u polufinalu.

Prije Emira, naša mlada Lana Pudar zauzela je 19. mjesto u disciplini 100 metara leptir, a svakako ako Emir ispliva brže od pomenutih 49.37 ima šansu i za plasman među 30 najboljih plivača današnjice.

Pored ove discipline Muratovića ćemo gledati i dan kasnije u kvalifikacijama na 50 metara slobodnim stilom.

Top Komentari

SamoVelezMostar
ovome bi bila rezultat zivote ako nebudne zadnji, realno. nama je jedino ostala nada kod larise i neka mala nada tuke, ali realno tukino vrijeme je proslo. i larisa vec pocela pravit izgovore i govori kako je bila povrijedena i tako dalje. Sretno lani pudar u 2024 da nam abg donese prvu medalju.
9 1
Interista1993
Nema nama medalje bez stafetnog motanja duhana, cijepanju drva i brzom salovanju.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije