Čuvena plivačica uhvaćena u koktelu ljubavi i uopšte se ne srami: "Mogu se seksati s kim ja hoću!"

Otkrila je detalje

Čuvena plivačica uhvaćena u koktelu ljubavi i uopšte se ne srami: "Mogu se seksati s kim ja hoću!"

Admin Čaušević

Oni koji je poznaju po pobjedama gledaju na nju kao božicu kako joj je bio i nadimak, skoro 20 godina je branila boje Italije na raznim takmičenjima u plivanju. Federica Pellegrini je otvorila dušu te u svojoj autobiografiji pod nazivom Zlato otkrila neke od detalja iz svog privatnog života.

Italijanka je šesterostruka svjetska prvakinja, rekorderka na 200 metara slobodno od 2009., osvajačica zlatne olimpijske medalje na OI u Pekingu. Također drži rekord u olimpijskim finalima održanim na istoj udaljenosti, pet, od Atene 2004. do Tokija 2021., kao i jedina žena koja se popela na postolje na 200 slobodno sedam puta zaredom.

Ali što stoji iza pobjeda i medalja jedne od najboljih italijanskih sportistkinja u hitoriji. Ono što se može zaključiti iz njene autobiografije je da Pellegrini nije samo šampiona, već je jako krhka, puna nesigurnosti i strahova. Mnogo je puta pala i bila ponižena te se osjećala poniženom.

Po prvi put je progovorila o skandatu koji je 2011. potresao Svjetsko prvenstvo u plivanju u Šangaju. Ona, on i drugi. U sve su bili upetljani njen tadašnji dečko Luca Marin te kolega iz reprezentacije, Filippo Magnini. U Šangaju Marin nije znao što se (već) događa.

To je sama potvrdila i Pellegrini na nekoliko stranica u autobiografiji gdje priznaje kako je i prije prekida veze s Marinom bila kao luda zaljubljena u drugog muškarca. Taj drugi je bio Magnini.

Oglasi

"'Luca se počeo osjećati loše, nije jeo i jako je smršavio. Bio je sumnjičav, nemiran. I nije pogriješio". Zatim ga ostavlja. "Onog dana kad sam ga ostavila, pitao me postoji li još jedan, a ja sam to porekla". Ukratko, za paralelnu priču tada niko nije znao.

No, očito Marin je sumnjao. I doista, sljedeće se večeri nešto događa. Ona je pokušala ući u Magninijevu sobu, ali da bi to uspjela morala je proći ispred Marinove sobe.

Marin je špijuniorao Pellegrini i vidio je kako želi da pređe i drugu subu. Viče na nju da ga ne zafrkava, pita gdje ide, ona glumi da telefonira s mamom, svađaju se, ona ga smiruje. "Problem" je odgođen. Ali dvije noći kasnije, bomba je eksplodirala i "zapalila"hotel.

"Otvorim vrata, izađem iz sobe, pogledam okolo: sve je čisto. Dođem do Filippove sobe, ali na vrhuncu čujemo divlje lupanje po vratima. Sve sam čuo, izađi van ili ću vas ubiti. Filippo i ja smo odlučili da ne otvorimo. Luca je bio izvan sebe, sve bi se završilo tučnjavom."

Oglasi

Pellegrini je potom prepričala da su ih iz nevolje stigli izvući voditelji reprezentacije kojima su se ona i Magnini javili telefonom. No, tu priča još nije bila gotova, jer su nakon smirivanja Marina, očito, čelnici željeli da i plivači srede odnose, budući da će još dugo morati plivati zajedno.

Pellegrini uvjerena da da se Luca smirio te mu se pridružila u dvorani. "Idem dole, mirna sam, baš me briga, nisam ništa loše napravila, to je samo moja stvar. Luca je galamio i pitao me da li sam bolesna", navela je Italijanka te dodala:

"Oprosti, odgovaram mu, razišli smo se prije dva dana pa mogu raditi što hoću. Tačnije, pred čelnicima Saveza sam rekla da se mogu je*ati s kim hoću!"

Na kraju se Pellegrini udala za Matteu Giunta s kojim je počela saradnju 2012. godine. U vezi su od 2017. godine kada je plivačica ostavila Magnanija, a vjenčali su se na ljeto 2022. godine.

Top Komentari

stranputica
Pa prava priča za sportsport.ba. Sa sportom ima puno veze, prvo akteri priče su sportisti i radnja se dešava na jednom sportskom događaju....sve kako treba za vrhunsku priču i članak....Bravo Novinar, Bravo Redakcija! Bravo!!!
1 0
TurgutBayraktar
Pa vi ste ludi sto objavljujete ovaj izmet
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi