Ima tek 23 godine, a odlučila završiti karijeru i šokirati Ameriku

Osvojila sve što je mogla

Ima tek 23 godine, a odlučila završiti karijeru i šokirati Ameriku

E. Čaušević

Američka plivačica Missy Franklin šokirala je danas javnost odlukom da je odlučila završiti svoju karijeri.

Ova 23-godišnja plivačica postala je hit na Olimpijskim igrama u Londonu kada je sa samo 17 godina osvojila četiri zlatne i jednu bronzanu medalju. Na Olimpijadi u Riju osvojila je još jedno zlato, a na svjetskim prvenstvima ima čak 16 medalja, a njih 11 je zlatne boje.

Franklin je za kratko vrijeme posala broj jedan u svijetu plivanja, no danas je šokirala sve odlukom da se oprašta. Ona je odlučila završiti karijeru jer se želi posvetiti drugim stvarima u životu i poručila je da je dobro razmislila o svemu.

"Sigurno da je ovo najteža odluka u životu. Ipak, raduje me što više neće biti tako teških treninga. Želim jednog dana da se vjenčam i imam djecu. Spremna sam za ono što me čeka u nastavku života jer sam u plivanju ostvarila sve što sam mogla", poručila je Franklin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi