Japanski plivač zbog preljuba izbačen iz reprezentaije

Kodkes časti u Japanu je prije svega

Japanski plivač zbog preljuba izbačen iz reprezentaije

Japanski plivački savez suspendirao je do kraja godine jednu od najvećih uzdanica reprezentacije Daiya Seta. 

Naime, ono što je koštalo japansku plivačku zvijezdu te kazne je ni manje ni više - preljub.

U prošlom mjesecu japanska revija Shukan Shincho objavila je priču o njegovom druženju sa ženom koja nije njegova supruga. Seto je priznao aferu i javno se ispričao ali je odmah ostao bez titule kapetana plivače reprezentacije Japana, a savez mu je u utorak naknadno 'odrezao' kaznu - suspenziju do kraja godine. 

Ipak, najvažnije za njegovu karijeru je to da će moći nastupati na Olimpijskim igrama. Za one koji ne znaju, Seto je vlasnik četiri svjetska zlata (2013, 2015 i 2019 na 400 mješovito i 2019 na 200 mješovito) kojima je dodao i dva srebra. 

"Moja najbolja isprika bit će da nastavim plivati i da vratim povjerenje obitelji" - izjavio je Seto koji je ostao i bez dijela novca jer je All Nippon Airways odmah nakon razotkrivanja afere raskinuo sponzorski ugovor s njim. Seto i njegova supruga Yuka Mabuchi koja je reprezentativka Japana u skakanju u vodu roditelji su dvije male kćeri. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi