Lana Pudar dominantno do finala

Sjajno izdanje

Lana Pudar dominantno do finala

Midhat Šljivak

Lana Pudar se lagano plasirala u finale juniorskog prvenstva Evrope u Beogradu u disciplini 200 metara delfin i sutra će imati priliku da uzme i drugo zlato na Evropskom prvenstvu.

Lana Pudar je, očekivano, ostvarila plasman u finale juniorskog prvenstva Evropne u disciplini 200 metara delfin.

Kada pliva u svojoj omiljenoj disciplini konkurencija protiv Lane nema nikakve šanse i najbolja bh. sportistkinja branit će naslov kojeg je u ovoj disciplini osvojila prošle godine u Rumuniji.

U današnjoj polufinalnoj utrci Pudar je otplivala dominantno. Otplivala je vrijeme 2:09.58 i lagano je ušla u finale razbivši konkurenciju u drugoj polufinalnoj grupi.

Oglasi

Dominirala je Pudar od početka do kraja i na kraju je isplivala najbolje vrijeme kvalifikacija uz sekundu prednosti u odnosu na pratioce.

Finale trke na 200 metara na rasporedu je sutra od 17 sati, a Lana će plivati u kvalifikacijama na 50 metara.

Podsjetimo, 17-godišnja Mostarka jučer je osvojila zlato na 100 metara delfin i potvrdila je nevjerovatnu dominaciju.

Pudar je potpuno pomela konkurenciju u ovom finalu. Od početka do kraja je dominirala i na kraju je s vremenom 56.95 uzela zlato i oborila je evropski juniorski rekord.

Lana je prošle godine u Rumuniji uzela dva zlata. Najbolja je bila na 50 i 200 metara delfin, a srebro je uzela u trci na 100 metara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi