Pogledajte još jedan sjajan nastup Lane Pudar i kako joj je medalja izmakla za dlaku

Mostarka čevrta na svijetu

Pogledajte još jedan sjajan nastup Lane Pudar i kako joj je medalja izmakla za dlaku

Endin Čaušević

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar danas je nastupila u finalu utrke 200 metara delfin na Svjetskom prvenstvu u Japanu i osvojila je četvrto mjesto što je još jedan odličan rezultat.

Pudar je nakon nevjerovatnih nastupa u Beogradu gdje je osvojila tri zlatne medalje na Evropskom juniorskom prvenstvu sezonu nastavila na SP-u u Japanu.

Mostarka je jučer oduševila u polufinalu 200 metara delfin gdje je u svojoj grupi uspjela da osvoji prvo mjesto i plasira se u veliko finale.

Naša Lana nastupila je danas u finalnoj utrci ove discipline i na kraju je završila na četvrtoj poziciji što je svakako sjajan rezultat.

Pudar je dobro počela utrku i dobro se nosila u borbi s McIntosh i Smith, no u zadnjoj dionici naša plivačica je malo posustala i nije uspjela doći do medalje, ali i četvrto mjesto je svakako za svaku pohvalu.

Sjajan nastup Lane Pudar u finalnoj utrci pogledajte u videu ispod.

Oglasi

Inače, zlato je danas osvojila kanadska plivačica Summer McIntosh u vremenu 2:04.06, dok je srebro pripalo Elizabeth Dekkers iz Australije.

Regan Smith je bila treća i osvojila je bronzu, a iza nje je završila Lana koja je utrku završila u vremenu 2:07.05.

Lana je ranije na prvenstvu nastupila u utrci na 100 metara delfin gdje je zauzela deseto mjesto.

Naša najbolja sportistkinja neće nastupiti na 50 metara delfin, obzirom da je sa svojim timom donijela odluku da nastupi samo na 100 i 200 metara delfin.

Top Komentari

Amaru
Sta je ovdje sjajno? Sto toliko pravite euforiju uhljupi prezimenjaci? Mi smo najneuspjesnija nacija na svijetu
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi