Lana Pudar i službeno na rang listi najboljih mladih europskih plivačica
Sa samo 14 godina Lana se uspješno nosi s dosta starijim suparnicama

Mlada Mostarka oduševila je sve svojim sjajnim rezultatima

Lana Pudar i službeno na rang listi najboljih mladih europskih plivačica

Ime Lane Pudar nedavno je jako odjeknulo u Bosni i Hercegovini ali i dosta šire. 

Nakon sjajnih nastupa na međunarodnoj sceni bh. plivačica Lana Pudar na ovogodišnjoj europskoj rang listi do 17 godina u disciplinama 50 (26,57) i 100 metara (57,86) delfin, nalazi se na prvom mjestu, dok drugo vrijeme ima u disciplini 200 metara delfin (2:14,67).


Četrnaestogodišnja Mostarka Lana Pudar je ovim rezultatima u seniorskoj konkurenciji nagovijestila svoju blistavu karijeru, što je već pokazala aktuelna rejting lista najboljih mladih plivačica Starog kontinenta. Podsjetimo, prije nekoliko dana Lana je na zagrebačkom mitingu oborila rekord natjecanja star skoro 50 godina a u finalnoj utrci potukla je mnogo starije i etablirane plivačice iz regiona. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi