Lana Pudar je već ispunila jedan san na Olimpijskim igrama
Foto - Instagram

Upoznala je ženu koja joj je uzor

Lana Pudar je već ispunila jedan san na Olimpijskim igrama

M. Šljivak

Mlada bh. plivačica Lana Pudar već sutra će nastupiti na Olimpijskim igrama.

Velika nada bh. sporta takmičit će se u kvalifikacijama u disciplini 100 metara delfin, a s obzirom na to da je jedna od najboljih juniorki svijeta, plasman u polufinale ne bi trebao doći u pitanje.

Lana je već na dolasku u Tokio ispunila jedan san. Upoznala je svog uzora, švedsku plivačku zvijezdu i apsolutnu rekorderku u disciplini 100 metara delfin, Saraj Sjostrom.

"San mi se ostvario", napisala je Lana i zatim je dodal:

"Onaj osjećaj kada te tvoj uzor podijeli na svom storyju", napisala je Lana uz fotografiju sa Sarah.

Sjostrom je olimpijska i svjetska rekorderka na 100 metara delfin sa vremenom 55.48 i u Tokiju će braniti zlato iz Rio de Janeira. Naravno, i na ovim Igrama je apsolutna favoritkinja za zlato.

Lana Pudar je saznala i rivalke u borbi za polufinale, a tu su:

Katerine Savard (Kanada), Arina Surkova (Rusija), Marie Wattel (Francuska), Margaret Macneil (Kanda), Claire Curzan (SAD), Erin Gallagher (Južna Afrika), Maria Ugolkova (Švicarska).

Lani svakako želimo puno sreće i da ostvari veliki rezultat za sebe i za Bosnu i Hercegovinu.

Top Komentari

celikze
sretno zlatna djevojcice
14 0
E.Car
Sretno Lana, zlato naše si ti i želimo ti svu sreću ovog svijeta. Ali ništa se ne opterećuj, ti si sve već ostvarila odlaskom na OI ove godine, ako šta bude dobro je svakako.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije