Ova djevojka nema konkurenciju: Pudar prvakinja BiH u šest disciplina!

Oborila je i devet rekorda

Ova djevojka nema konkurenciju: Pudar prvakinja BiH u šest disciplina!

E. Ganibegović

Lana Pudar na sjajan način privela je kraju 2021. godinu.

Najbolja bh. plivačica nastupila je na prvenstvu BiH u Sarajevu u šest disciplina i u svim postala prvak država - 100, 200 i 400 metara slobodnim stilom i na 50, 100 i 200 metara leđno.

Uspjeh još više dobija na težini ako se uzme u obzir da je postavila i devet državnih rekorda, a od toga su četiri u apsolutnoj kategoriji (50 metara leđno te 50, 100 i 400 metara slobodnim stilom) i pet u kategoriji juniorki (50, 100 i 400 metara slobodnim stilom, 50 i 100 metara leđno).

O svemu se oglasila na svom Instagram profilu, uz čestitke za Novu godinu.

"Sada slijedi kratki odmor i nakon toga kreću pripreme za novu plivačku sezonu Znam da me očekuje vrlo težak i naporan rad u mjesecima koji su preda mnom, ali čvrsto vjerujem da najbolje tek slijedi i zbog toga se radujem novoj plivačkoj sezoni.

Ovom prilikom želim još jednom da se zahvalim svima koji su bili uz mene, moj tim i moju porodicu na ovom nevjerovatnom putovanju u 2021. godini. Nadam se da ćemo se svi zajedno još dosta radovati u narednoj godini.

Svim dragim ljudima u domovini i izvan nje želim sretnu i uspješnu Novu 2022. godinu. Želim vam da budete zdravi, veseli i da vam se ispune sve želje, kako na privatnom, tako i na poslovnom planu", napisala je Pudar.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CYJXEAWsBGY/?utm_source=ig_web_copy_link[/instagram]

Podsjetimo, Lana je na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju ispisala historiju bh. plivanja osvojivši bronzanu medalju u disciplini 200 metara leptir.

Promo

Top Komentari

Zoilomas
Mala je nevjerovatna, Cist ponos Bosne i Hercegovine
8 1
user1637859411
Bravo Lana.Samo napred i da te sreća i zdravlje služe ponosu Bosanski.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi