Lana Pudar prije svake utrke ima isti ritual, ali jedan detalj je mnoge ostavio bez teksta

Osvojila treće zlato u Beogradu

Lana Pudar prije svake utrke ima isti ritual, ali jedan detalj je mnoge ostavio bez teksta

Endin Čaušević

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar apsolutno je izdominirala na Evropskom juniorskom prvenstvu u Beogradu jer je danas osvojila i treće zlato. No, zanimljiv ritual i detalj prije samog početka utrke je mnogima zapao za oko.

Lana Pudar će dugo pamtiti nastup u Beogradu gdje je u potpunosti dominirala u svim diciplinama u kojim se pojavila, te je osvojila tripletu.

Naša 17-godišnja Mostarka osvojila je na Evropskom juniorskom prvenstvu čak tri zlatne medalje, a takmičenje u glavnom gradu Srbije zaokružila je spektakularnim nastupom u finalnoj utrci na 50 metara delfin.

Lana je uspjela da dođe do pobjede i treće zlatne medalje, a također naša plivačica je i u ovoj disciplini postavila novi evropski rekord.

Ona je utrku završila u vremenu od 26.10 sekundi, a iza sebe ostavila je Martine Damborg iz Danske i Anna Marie Boerstler iz Njemačke.

Oglasi

Prije ove utrke Lana je bila zlatna u disciplinama 100 i 200 metara delfin, a koliko je odlučna bila da osvoji još jedno zlato vidjelo se i prije samog početka finalne utrke.

Lanin ritual prije svake utrke je isti, a to je da se prvo pokvasi vodom iz bazena što na istin način radi uvijek.

Međutim, jedan detalj je posebno mnogima zapao za oko. To je nevjerovatna Lanina mirnoća i hladnokrvnost pred sami početak utrke, a kakvo samopouzdanje i domnaciju ima pokazala je u bazenu.

Lana je još jednom pokazala kakav dragulj ima Bosna i Hercegovina, te je sigurno ponos svakog Bosanca i Hercegovca, a o tome da od države zaslužuje najbolje moguće uslove suvišno je i govoriti.

Top Komentari

VenamaHrabrih
Lanči je fenomen!!!! Podsjeća me na stih Josipe Lisac: "I u tami katkad nikne divan cvijet."
3 0
plemic
zanimljiv ritual, pun mi qurac onih što se izmivaju i krste.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti