Legendarni plivač suspendovan na 14 mjeseci zbog fotografije na Twitteru

Koristio dopuštena sredstva, ali prekoračio mjeru

Legendarni plivač suspendovan na 14 mjeseci zbog fotografije na Twitteru

E. Čaušević

Američki plivač Ryan Lochte suspendovan je na 14 mjeseci jer je prekršio pravila američke Antidoping agencije (USADA).

Lochte ima čak šest olimpijskih zlata u svojoj karijeri i važi za jednog od najboljh plivača svih vremena. Međutim, američka javnost danas je ostala u šoku nakoš što je USADA objavila da je ovaj 33-godišnji plivač suspendovan na 14 mjeseci.

Do ove kazne došlo je na bizaran način jer je Lochte putem Twittera objavio sliku na kojoj se vidjelo kako prima infuziju. Naknadnom istragom je utvrđeno da se radi o dopuštenom sredstvu, ali je doza premašena i zbog toga je odlučeno da će Lochte biti kažnjen.

Istraga je počela 24. maja nakon što je sporna fotografija objavljena, ali su mnogi vjerovali da Lochte neće biti kažnjen. Ipak, pred njim je sada 14 mjeseci zabrane nastupa, zvaničan početak suspenzije će se voditi od 24. maja ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi