Transrodna osoba 'pomela' djevojke u bazenu: Porušila je rekorde, ali je izazvala brojne komentare

Lia Thomas izazvala pažnju

Transrodna osoba 'pomela' djevojke u bazenu: Porušila je rekorde, ali je izazvala brojne komentare

Midhat Šljivak

Lia Thomas (22) u petak je pomela konkurenciju na plivačkom takmičenju američkih univerziteta.

Pojava ove 22-godišnjakinje izazvala je veliku pažnju s obzirom na to da se radi o muškarcu koji je prije nekoliko godina odlučio da postane žena.

Lia je dvije godine na univerzitetu Pennsylvania nastupala u muškoj konkurenciji, ali kako je promijenila spol, dobila je dozvolu da se takmiči i u ženskoj konkurenciji.

I to joj je donijelo velike rezultate. Apsolutno je dominirala u odnosu na ostale i porušila je gotovo sve rekorde koje je mogla na ovim takmičenjima.

"Plivanje je veliki dio mog života i onoga što jesam. Plivam od pete godine i to što sam transrodna osoba ne utječe na mene ovom sportu", rekla je Lia i dodala je:

"Proces izlaska u javnost kao transrodna osoba i čekanje odluke o mom nastupu donijelo mi je dosta neizvjesnosti u proteklom periodu", istakla je.

Međutim, snimci s njenog nastupa podijelili su svijet. Mnogi smatraju da Lia nema šta tražiti u ženskoj konkurenciji jer je jednostavno fizički dominantna u odnosnu na djevojke.

Pojavio se i snimak s jedne od utrka i dominacija u bazenu Lie Thomas je zaista nestvarna.

Ona je svojim rezultatima osigurala plasman na državno takmičenje i ko zna, možda bismo je u budućnosti mogli gledati i na velikoj sceni svjetskog plivanja.

Top Komentari

bazaorao
Eto nacina da se čojk obogati ako je imalo u nekom sportu. Ode kod berbe osiječe čunu i pomete zensku konkurenciju.
4 0
Sars33
Kako neko moze promjenit spol Allaha vam, pa ako se rodis ko musko ne mozes bit zensko. Haj ovi debili sto promjene spol pa i nekako boli me briga, al ljudi koji priznaju da je promjenio spol, takmice se u grupi zenskih pa logicno da ce oborit sve rekorde. Da ga ubace u grupu sa muskarcima bi na****
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi