Prvi skandal u Tokiju: Poljski plivači vraćeni kući zbog nevjerovatnog propusta

Mladim sportistima srušeni olimpijski snovi

Prvi skandal u Tokiju: Poljski plivači vraćeni kući zbog nevjerovatnog propusta

H. Zilić

Nevjerovatna situacija nam dolazi iz Poljske.

Plivački savez ove zemlje je zbog neozibljnosti, neznanja ili ipak nečeg trećeg, uskratio nastup na Olimpijskim igrama svojim plivačima, tačnije njih šest se u suzama vraća kući.

Alicja Tchorz, Bartosz Piszczorowicz, Aleksandra Polanska, Mateusz Chowaniec, Dominika Kossakowska i Jan Holub su se morali vratiti kući unatoč činjenici da su već bili u Japanu.

Naime, Plivčaki savez Poljske nije ispoštovo sve potrebne administrativne procedure pred njihov nastup u kvalifikacijama i tako je ovim sportistima srušio snove.

Godine treniranja, odricanja pale su u vodu zbog neozibljnosti pojedinca ili grupe koja vodi administrativna pitanja u pomenutom savezu.

Predsjednik PZP-a Pawel Slominski je uputio izvinjenje, kazavši kako u potpunosti razumije bijes plivača koji su se vratili kući za vikend.

"Izražavam veliko žaljenje, tugu i gorčinu zbog situacije povezane s kvalifikacijama naših plivača za Olimpijske igre u Tokiju", rekao je Slominski za poljski plivački savez.

Pitanje je da li riječi izvinjenja mogu ublažiti bijes i razočarenje ovih mladih sportista.

Top Komentari

MethodMan
Konto naši kuci idu
3 0
DadiG
Pa objasni šta se desilo.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi