Sa 15 je osvojila Olimpijsko zlato, a sa 22 otišla u penziju

Želi da živi normalan život

Sa 15 je osvojila Olimpijsko zlato, a sa 22 otišla u penziju

A. Čaušević

Litvanska plivačica Ruta Meilutyte odlučila je da završi karijeru u 22. godini.

Meilutyte se proslavila na Olimpijskim igrama 2012. godine kada je u Londonu osvojila zlato. Pobijedila je u disciplini 100 metara prsno.

Godinu kasnije, također u disciplini 100 metar prsno, osvojila je zlatnu medalja na Svjetskom prvenstvu u Barceloni. S vremenom 1:02:36 drži svjetski rekord u ovoj disciplini.

Tokom kratke, ali izuzetno uspješne karijere na međunarodnim takmičenjima je osvojila 20 zlatnih, 10 srebrenih i jednu bronzanu medalju.

Prošle godine je priznala da boluje od depresije, a danas je kazala kako završava karijeru jer želi da živi normalan život.

"Spremna sam da počnem novo poglavlje u svom životu. Hvala svima koji su me podržavali na ovom putu", rekla je 22-godišnja Litvanka.

Ona je u saopštenju navela i da želi da nastavi studije, da "proživljava obične stvari, odraste te bolje upozna sebe i svijet".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi