Plivač pred svaku trku gleda u istog lika i pokazuje mu "srednjak", poznato je zašto to radi

Italijan na sebe privukao veliku pažnju

Plivač pred svaku trku gleda u istog lika i pokazuje mu "srednjak", poznato je zašto to radi

Admin Čaušević

Italijansko-kanadski pvliač Santo Condorelli ima vrlo vjerovatno najupečatljiviji ritual pred svoje nastupe. Gleda u istu osobu i pokazuje mu srednji prst zbog čega mnoge ostavi u nevjerici, ali pozadina priče je potpuno drugačija.

Iako se u prvi mah čini da pravi vrlo ružan gest prema kamerama, te pokazuje manjak poštovanja prema gledateljima, srednji prst je vjerovali ili ne namijenjen njegovom ocu Josephu.

Kada se takmičio u juniroskoj konkurenciji Santo je pokazao prst prema kameri i mnogi su ostali zgroženi zbog toga poteza, a konkurenti su tražili i da bude eliminisan.

Organizatori takmičenja su imali sa Italijanom ozbiljan razgovor, ali su na kraju shvatili o čemu se radi te su mu savjetovali da koliko-toliko koriguje svoj ritual. Sugestiju je prihvatio, ali svoje "navike" se nije odrekao.

Naime, Condorelli srednji prst pokazuje svom ocu, ali to radi neposredno prije samog starta tako što stavi prst na čelo kako ne bi bio previše upadljiv.

Oglasi

Italijan sve to radi kako bi se opustio pred utrku jer se kao dječak plašio i osjećao je ogroman pritisak pa je otac odlučio da ga "rastereti".

"Rekao sam mu dosta! Svaki put kad dođeš na start, opusti se. Nemoj razmišljati o utrci. On me pitao kako da to učini, a ja sam mu odgovorio pokaži da te boli briga. Stoga me prije jedne utrke pogledao na tribinama, pokazao mi je srednji prst i to je ostalo sve do danas", ispričao je Joseph prije nekoliko godina.

"Učen sam da se opustim pre trke. Da ne budem previše napet ili uzbuđen. Taj srednji prst mi je podsjetnik da razmišljam samo o tome šta ja mogu da uradim, kako sam trenirao, kako sam se spremao za trku i ni o čemu drugom", rekao je Santo.

Santo Condorelli prije svake utrke svom ocu Josephu pokaže srednji prst

Ovaj 28-godišnjak je vrhunac karijere imao na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine kada je za dlaku ostao bez medalje.

Tada je u utrci na 100 metara slobodnim stilom završio na četvrtom mjestu sa svega 0.03 sekunde zaostatka za bronzanom medaljom.

Iako je vrlo često bio izložen kritikama te se nalazio u nelagodnoj situaciji Santo u niti jednom trenutku nije odustao od svog rituala, definitivno najupečatljivijeg u svijetu sporta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti