Srpska sramota: Uslovi u kojim djeca treniraju plivanje su blago rečeno skandalozni

Apel traje mjesecima

Srpska sramota: Uslovi u kojim djeca treniraju plivanje su blago rečeno skandalozni

A. Čaušević

Plivanje kao i sportovi u vodi su jako popularni u Srbiji što govore i rezultati vaterepolo selekcije ove zemlje, međutim uslovi za pojedine klubove su skandalozni.

PK Partizan je gledajući u prošlost jedan od najuspješnijih evropskih klubova, međutim uslovi u kojim treniraju omladinici Beograđana su katastrofalni.

Koliko god to zvučalo paradoksalno mladi plivači ovog kluba su primorani da treniraju u praznom bazenu što je za kategoriju vjerovali ili ne.

Vidjeti djecu kako trče u praznom bazenu da bi održali formu je zaista poražavajuće, ali ujedno i velika sramota za srpski sport.

Iz PK Partizan su krajem jula apelovali kod lokalnih vlasti da se riješi situacija sa bazenom pošto onaj na Banjici nije u funkciji.

Ipak, od tog dana do danas se ništa nije promijenilo pa su buduće nade sprskog plivanja primorane da treniraju atletiku umjesto plivanja.

Oglasi

"Vaterpolo klub Partizan obavjestio je javnost da od 26. jula bazen na Banjici nije u funkciji, zbog čega u novu sezonu ulazi bez matičnog bazena.

Klub je još jednom apelovao na nadležne organe da što prije riješe situaciju.

Zbog odnosa koji ima prema klubu, država će narednih godina praviti rezultate ekvivalentne odnosu koji ima prema Partizanu, sedmostrukom prvaku Evrope, matičnom klubu mnogih legendarnih domaćih vaterpolista i jednoj od najvećih vaterpolo institucija u svjetskim okvirima", navodi se u opisu snimka koji je objavljen na Redditu.

PK Partizan iza sebe ima bogatu historiju, a osim što je bio prvak Evrope sedam puta, čak 27 puta su osvojali titulu najboljeg u Srbiji, odnosno Jugoslaviji.

I dok u BiH mnogi plivači nemaju adkvatne uslove za treniranje prije svega zbog nepostojanja odgovarajućeg bazena, ali ako ništa voda nije problem...

Top Komentari

Hanibal
Ako se misli na cijelu drzavu, onda je serbijanska. Nemojte hlupati s pridjevima. Nije na primjer srpska liga, vec srbijanska (u kojoj ucestvuju svi gradani drzave Srbije). A ako napistete srpska liga onda je to samo za Srbe. Gramatika nula. U svakom slucaju pisite vise o sportu u BiH a ne u susjednim drzavama (imaju oni svojih portala koji pisu za njih).
1 0
AlphaStrong
Pogrešan mentalni sklop
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije