Talentovana bh. plivačica u plasteniku se sprema za nove izazove

Priču objavio i Reuters

Talentovana bh. plivačica u plasteniku se sprema za nove izazove

Iman Avdić, juniorska prvakinja BiH u plivanju, pronašla je način kako da trenira i u doba virusa Covid 19. 

Njena priča je došla i do Reutersa koji je napravio reportažu o trinaestogodišnjoj djevojčici.

Iman i njen potac Evelin pretvorili su djedov plastenik u Doboj Jugu u prostor za plivanje. U plasteniku je sada smješten bazen veličine 3x2 gdje Iman vježba uz konopac koji pomaže za stavarenje otpora dok pliva u mjestu.

"Ovo je na neki način jako čudno za mene, ali sve se može obaviti kao i prije samo na malo drugačiji način. Moj otac i ujedno trener ima isti režim kao i prije, samo što sada radimo na minute, a prije smo radili na metražu. Meni je jako lijepo ovdje i sretna sam što mi je omogućeno da plivam. Ja se mogu ovome prilagoditi samo što mi jako fali bazen", kazala je talentirana plivačica.

Iman drži državne rekorde na 50 i 1.500 metara slobodnim stilom, 100, 200. 400 metara mješovitim stilom te 200 metara delfin, leđno i prsno.

Otac Evelin pojašnjava kako je došlo do ove ideje.

"Prvo smo krenuli s treninzima na suhom, a to smo radili svakodnevno. Pošto živimo u Sarajevu penjali smo se na Bjelašnicu. Nakon toga smo došli na ideju da bismo mi mogli pokušati da plivamo na način da plivamo u mjestu, a da čuvamo osjećaj za vodu i uspjeli smo to učiniti sa ovim našim malim izumom", poručio je on.

Svemu na kraju dodajmo kako je Iman članica plivačkog kluba Sport Time Sarajevo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi