Zavidni rezultati PK Velež u Tuzli

Plivači Rođenih zauzeli peto mjesto

Zavidni rezultati PK Velež u Tuzli

A. Čaušević

Preko 250 takmičara nastupilo je na 24. Međunarodnom plivačkom mitingu “Samir Ćirak Ćiro 2019” koji se ove subote održao u Tuzli u organizaciji Plivačkog kluba “Zmaj-Alpamm”.

U konkurenciji od 21 kluba iz Hrvatske, Srbije, Mađarske i Bosne i Hercegovine PK Velež je zauzeo peto mjesto u ekipnom poretku, a ekipa od 13 plivača osvojila je ukupno 28 medalja.

Adel Grebović (2005.) je osvojio dvije medalje. Obje medalje su one najsjajnije, zlatne. Dva puta je bio najbolji u disciplinama 50 i 100metara leđno.

Jednu zlatnu i tri srebrne medalje osvojio je Benjamin Muratović (2003.). Disciplinu 50 metara delfin završio je kao prvi, a srebrne medalje je osvojio na 50 i 100 metara prsno te u štafetnoj trci.

Danis Alikalfić (2006.) je osvojio jednu zlatnu, dvije srebrne i jednu bronzanu medalju. Najbolji je bio u disciplini 100 metara prsno, srebrne medalje je osvojio na 50 metara leđno i u štafetnoj trci dok je na 50 metara slobodno bio treći.

Četiri srebrne medalje osvojio je Adnan Žmiro (2006.) i to u disciplinama 50 metara slobodno, 50 i 100 metara delfin te u štafetnoj trci. Adnan je u ukupnom zbiru bodova četiri discipline zauzeo odlično drugo mjesto u svojoj kategoriji.

Sarrah Nuspahić (2004.) je osvojila tri srebrne i jednu bronzanu medalju. Druga je bila na 100 metara slobodno, 100 metara leđno i u štafetnoj trci dok je bronzanu medalju osvojila na 100 metara prsnim stilom.

Tri medalje, od čega jedna srebrna i dvije bronzane, rezime su natupa Ene Maksumić (2006.). Ena je bila druga u štafetnoj trci dok je dvije bronzane medalje osvojila na 50 i 100 metara prsno u svojoj kategoriji.

Isti učinak imao je i Tarik Kreso (2003.). Srebrnu medalju je osvojio u štafetnoj trci, a treći je bio u disciplinama 100 metara leđno i 100 metara delfin.

Lana Janković (2006.) i Mia Ćorić (2004.) su osvojile po jednu srebrnu i po jednu bronzanu medalju. Lana je bila treća na 100 metara leđno, Mia na 50 metara leđno dok su obje srebrne medalje osvojile u štafetnoj trci.

Štafetu 8×50 metara delfin činili su Sarrah Nuspahić, Mia Ćorić, Lana Janković, Ena Maksumić, Benjamin Muratović, Tarik Kreso, Adnan Žmiro i Danis Alikalfić koja je osvojila drugo mjesto u apsolutnoj kategoriji.

Pored navedenih plivača, ekipu na ovom mitingu činili su i Nedim Žujo, Danin Bećirević, Amar Bešo i Vedran Kisić koji su znatno popravili svoja vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi