Velika podrška malom fudbalu: Mozzart uz futsalere iz Zvornika i Srpca

Novi dresovi za KMF Young boys i KMF Srbac

Velika podrška malom fudbalu: Mozzart uz futsalere iz Zvornika i Srpca

Sponzorski tekst

Ekipama malog fudbala donacije opreme ponekad su velika podrška na putu do uspjeha. Potvrđuju to i u KMF Young boys iz Zvornika i KMF Srbac na čije adrese su stigle nove garniture dresova zahvaljujući kompaniji Mozzart. 

„Ovo je veoma human gest koji našem klubu mnogo znači i olakšava ostvarenje naših ciljeva. Mozzart je kompanija koja zasigurno izdvaja najviše sredstava za sport u BiH, zbog čega zaslužuje sve pohvale“, poručuje Đuro Josipović, predsjednik KMF Young boys Zvornik.

Klub je, za samo tri godine od osnivanja, okupio 70 ljubitelja futsala. U seniorskoj selekciji imaju 20 igrača, isto toliko pionira i 30 pretpionira. Dok najmlađi, za sada, nastupaju samo na turnirima, prvotimci se takmiče u Prvoj futsal Ligi Republike Srpske, gdje su na visokom četvrtom mjestu na tabeli. To i ne čudi jer u timu imaju Filipa Blagojevića koji je najbolji strijelac Prve lige Srpske.

Najveći uspjesi su im titula prvaka svih drugih futsal liga Republike Srpske, plasman u Prvu ligu Srpske i baraž za ulazak u Premijer ligu BiH u kojoj žele da zaigraju u novim Mozzart dresovima iduće sezone.

Velike planove imaju i u KMF Srbac koji će uskoro proslaviti prvi rođendan. Tim povodom i njima je, kao podrška na sportskom početku, stigla oprema kompanije Mozzart.

„Donacija dresova iz Mozzarta je za nas dragocjena podrška. Kao društveno odgovorna kompanija, Mozzart je prepoznao našu potrebu i omogućio nam da unaprijedimo identitet kluba i poboljšamo iskustvo naših igrača. Ta podrška ima veliki značaj za nas i doprinosi boljim uslovima za razvoj našeg kluba i futsala uopšte“, poručuje generalni sekretar KMF Srbac, Ranko Šikman.

Klub su prošle godine osnovali sportski radnici i stariji fudbaleri srbačke Sloge u želji da i njihov grad ima svoj futsal tim, a sada njihove boje brani 27 seniora i 17 omladinaca. Dok podmladak igra U-19 futsal ligu Republike Srpske, seniori se takmiče u Drugoj futsal ligi Srpske gdje su trenutno sedmi.

Posebno su ponosni na omladinsku selekciju koja je stigla do polufinala U-19 lige, a seniori su se plasirali u 1/16 finala Kupa Republike Srpske, gdje su igrali protiv premijerligaša, banjalučkog Borca. U narednom periodu žele da nastave da nižu pobjede i promovišu futsal u svojoj lokalnoj zajednici.