Mozzartov humanitarni tiket usrećio još četiri udruženja

Donacije stigle u Laktaše, Sarajevo, Teslić i Kneževo 

Mozzartov humanitarni tiket usrećio još četiri udruženja

Sponzorski tekst

Mozzartov „Humanitarni tiket u podne“ nastavlja da širi sreću širom BiH. U tradicionalnoj akciji regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću, plemeniti kladioci usrećili su još četiri udruženja i time obradovali njihovo brojno članstvo u Laktašima, Sarajevu, Tesliću i Kneževu.

Za Udruženje roditelja sa četvoro i više djece iz Laktaša tipovao je fudbalski trener Aleksandar Ivković i time usrećio 136 višečlanih porodica iz ove opštine. 
Podrška iz kompanije Mozzart je veliki humani i ljudski gest jer prepoznaju naše potrebe, a rijetke su firme koje nam izlaze u susret. Nama je svaka i najmanja pomoć velika jer smo mi velike porodice. Veliko hvala za podršku – kaže Slavica Golubović, predsjednica Udruženja roditelja sa četvoro i više djece Laktaši.
Udruženje već 17 godina pruža podršku višečlanim porodicama. Često organizuju razne humanitarne akcije, prikupljaju donacije, a njihovi članovi imaju brojne benefite. Najbrojnija porodica u ovom udruženju ima 12 djece koje podiže samohrana majka, pa je primjer i motiv svim ostalim članovima. U narednom periodu žele da unaprijede svoje aktivnosti i nastave zalaganje za višečlane porodice. 
Donacija iz Mozzarta stigla je i na adresu Udruženja „Dajte nam šansu“ iz Sarajeva i to po drugi put, sada uz asistenciju fudbalera Vojvodine Radomira Milosavljevića. Udruženje već 13 godina pomaže djeci sa poteškoćama u razvoju i njihovim porodicama kako bi imali dostojanstven život i ostvarili sva svoja prava, a trenutno imaju više od 930 porodica sa 3.460 korisnika usluga. 
Podrška kompanije Mozzart je iznimno značajna za kontinuiran i kvalitetan rad Udruženja, kako za djecu sa poteškoćama u razvoju, tako i za njihove porodice. Ujedno, veoma utiče na izgradnju socijalno osviještenog društva i potiče i promoviše društvenu odgovornost, te empatiju zajednice - poručuje Lejla Musakadić – Ejubović, asistent menadžera Udruženja.
Pomoć u radu važna je i članovima Udruženja paraplegičara, oboljelih od dječije paralize i ostalih tjelesnih invalida opštine Teslić. Njima je dobitni humanitarni tiket donio sreću na samom početku rada, a za njih je tipovao fudbaler Tekstilca iz Odžaka, Juto Nakamura. 
Želimo da se zahvalimo kompaniji Mozzart na velikodušnoj donaciji našem Udruženju kojom su još jednom pokazali svoju posvećenost društvenoj odgovornosti i brizi o onima kojima je pomoć potrebna. Nadamo se da ćemo i u budućnosti imati priliku da sarađujemo na projektima koji će donositi pozitivne promjene i unapređivati položaj i status osoba sa invaliditetom – poručuje Goran Jokić, predsjednik UO ovog udruženja.
Udruženje okuplja 20 osoba sa različitim stepenima tjelesnog invaliditeta- paraplegičare, oboljele od cerebralne ili dječije paralize, amputirce, a donirana sredstva će, kažu, utrošiti za nabavku laptopa za rad Udruženja. 
Plemeniti listić usrećio je, po drugi put, i 43 člana Udruženja slijepih i slabovidih lica iz Kneževa, a dobitkom ih je obradovao fudbaler Crvene zvezde, Miloš Degenek. 
Podrška kompanije Mozzart veoma je pozitivno uticala na naše udruženje. Od jednog dijela sredstava pomogli smo direktno članovima, a drugi dio smo sačuvali za pikado koji nam je u fazi nabavke u Ljubljani - poručuje Jagoda Vučković, predsjednica Udruženja slijepih i slabovidih lica Kneževo.
 
I ovo udruženje, kao i ostala koje je usrećio „Humanitarni tiket u podne“ zalaže se za što bolji socijalni status svojih članova, a kompanija Mozzart svima im je vjerni partner na tom putu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti