UniCredit osnažuje nove generacije Youth America’s Cupa

UniCredit osnažuje nove generacije Youth America’s Cupa

Sponzorski tekst

UniCredit je ekskluzivni globalni partner i globalni bankarski partner jedne od najpoznatijih jedriličarskih regata na svijetu, 37. po redu America's Cupa koji će se ove jeseni održati u Barceloni.

Ovogodišnji Louis Vuitton 37. America's Cup stavlja u središte održivost i pomoviranje održivog ekonomskog i društvenog razvoja, a te su vrijednosti usklađene sa strategijom UniCredita. Simbolično, svoj jedriličarski debi UniCredit obilježit će dodatnom potporom trećem izdanju Youth America's Cupa u ulozi naslovnog partnera događaja.

UniCredit Youth America’s Cup održat će se od 17. do 26. septembra u Barceloni, a namijenjen je mladima od 18 do 25 godina. Posjetitelji utrke mogu pratiti besplatno, a događanje će se se uživo prenositi putem besplatnih kanala, kao i online.

UniCredit Youth America's Cup predstavit će najbolje mlade svjetske jedriličare iz 12 zemalja i bit će test timskog duha, intuicije, vodstva i sposobnosti. S obzirom na UniCreditovu predanost oslobađanju potencijala mladih ljudi, podrškom ovoj utrci promovirat će sljedeću generaciju jedriličarskih talenata.

Profesionalne momčadi koje se natječu na America's Cupu imaju opsežne selekcijske procese za otkrivanje mladih talenata. Stoga će upravo UniCredit Youth America's Cup biti jedan od vrhunaca ovogodišnjeg America's Cupa i poslužit će kao izvrsna regrutacijska platforma za sljedeću generaciju profesionalnih jedriličara.

„Ponosan sam što vidim da se mlađe generacije približavaju sportu koji se temelji na timskom duhu, intuiciji i odlučnoj potrazi za zajedničkim ciljem. Ovo događanje promovira nove talente, stavlja u središte ekološke i održive prakse, što je u potpunosti usklađeno sa strategijom UniCredita", rekao je Andrea Orcel, izvršni direktor UniCredit Grupe.

Nakon kvalifikacija, veliko finale UniCredit Youth America's Cupa održat će se 26. septembra, a dva najbolja tima borit će se za trofej za čiji je dizajn i izradu zadužen UniCredit.

“UniCredit Youth America’s Cup baza je budućih talenta America’s Cupa i prilika za profesionalne jedriličare iz 12 prijavljenih zemalja da izgrade temelje za potencijalne nove timove America’s Cupa te se zalažu za buduću slavu ove najpoznatije jedriličarske regate. Flota koja juri obalom Barcelone s najboljim mladim jedriličarima svijeta bit će sama po sebi spektakl, a UniCredit Grupa savršen je partner ovog događaja zbog inspirativne predanosti njegovanju mladih talenata ”, izjavio je glavni izvršni direktor America's Cup događaja, Grant Dalton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.