"Sarajevo više nije  mjesto u kojem sam rastao, sve rjeđe idem tamo"
Ponikao je u FK Željezničar, a sada sa uspjehom vodi Bačku, srbijanskog prvoligaša. Foto: Žurnal

Sarajlija na klupi Bačke o rodnom gradu

"Sarajevo više nije mjesto u kojem sam rastao, sve rjeđe idem tamo"

Samir Mlaćo

Sarajlija Zvezdan Milošević sa srbijanskim prvoligašem OFK Bačka napravio je pravi podvig. Naime, Bačka s nalazi na 13. mjestu sa 21. osvojenim bodom, a otvaranje sezone za ovaj ti bio je katastrofalan.

Ipak, dolaskom Miloševića došli su i neki pozitivni vjetrovi, a u razgovoru za srbijanske medije dotakao se i rodnog Sarajeva.

Govorio je i prijateljstvu sa  Simom Krunićem, nekadašnjem treneru Željezničara.
"Sa Simom sam i ranije razmjenjivao informacije o našem fudbalu. A grad uvijek čine ljudi, nikako građevine i hladni drumovi, pa sam se vremenom i udaljio od mog Sarajeva. Sve rjeđe idem u moj rodni grad, izgubio sam mnogo prijatelja, nije to više ono mjesto u kojem sam rastao. Dogodine, na 35 godina od mature, biću ponovo u gradu na Miljacki, u društvu poznanika iz momačkih dana", kazao je Milošević.

Ovaj 53-godišnjak dotakao se i FK Željezničar, kluba u kojem je ponikao.
"Bila je to možda i najjača klupska generacija, sa Ivicom Osimom na klupi. Poremetio me je i malo odlazak u JNA, posle kojeg sam i napustio Grbavicu. Karijeru sam završio u Švedskoj, gdje sam i počeo da u kopačkama „pečem” trenerski zanat".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Milošević je u dosadašnoj karijeri vodio i švedske timove Assyriska, Boden, Landskrona, Brage, crnogorski Grbalj i litvanski Utenls.

Top Komentari

Posjetilac
A kakvo je hebo ti mamu svoju? Što se zadojio nacionalizmom preko medija! Nije Sarajevo drugačije, ono je isto, samo ga ti drugačijim očima gledaš jer nije ono kakvo bi želio! I ja bi million ali ga nema.
36 10
Senko Samic
Ako je mislio na Karadzica i Mladica oni nestanuju u sarajevu nego su promjenili boravak u hagu gade mi se ovi licemjeri cetnicki..
33 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi