Prvi put od nezavisnosti BiH ima najboljeg sportistu na svijetu!

Larisa Cerić ostvarila historijski podvig

Prvi put od nezavisnosti BiH ima najboljeg sportistu na svijetu!

Endin Čaušević

Larisa Cerić prije nekoliko dana osvojila je srebrenu medalju na Evropskom judo prvensvu u Tel Avivu čime je ostvarila napredak na svjetskoj rang listi.

Najbolja bh. džudistkinja takmičila se u kategoriji +78, ali je u finalnoj borbi poražena od francuske predstavnice Romane Dicko. Iako je Larisa bila favorit u ovoj borbi na kraju je ostala bez zlatne medalje, ali je svejedno ostvarila veliki uspjeh.

Nakon Evropskog prvenstva Larisa je ostvarila napredak na svjetskoj rang listi i sada je svjetski broj jedan na listi džudistkinja. Ovo je prvi put od nezavisnosti Bosne i Hercegovine da u sportu imamo predstavnika, odnosno predstavnicu koja je najbolja na svijetu.

Larisa se nalazi na prvom mjestu sa 5165 bodova, a drugoplasirana je japanska predstavnica Sarah Asahina koja ima 15 bodova manje od naše džudistkinje. Sve čestitke Larisi na ovom ogromnom i historijskom uspjehu u bh. sportu!

Top Komentari

rifresh
svaka cast,ne znamo mi to cijeniti
12 1
Dobar,Los,Zao
GOLEMO BRATE!!!
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi