Majica Jusufa Nurkića razbijesnila medije u Srbiji, neki ga čak nazvali i "balijom"

Patriotski čin imao odijeka

Majica Jusufa Nurkića razbijesnila medije u Srbiji, neki ga čak nazvali i "balijom"

E. Škorić

Nakon što je obukao majicu sa popisom devet heroja iz rata u BiH, Jusuf Nurkić je naišao na veliku osudu medija u Srbiji.

Nurkić je Portland Trail Blazerse bodrio u šestom meču polufinalne serije play-offa na Istoku, a njegov tim je savladao Denver Nikole Jokića i tako izborio majstoricu.

Zbog teške povrede bh. centar ne igra, ali je izazvao burne reakcije u Srbiji zbog majice na kojima su ispisana imena bitnih osoba i heroja za BiH iz posljednjeg rata.

Hajrudin Mešić, Izet Nanić, Midhad Hujdur, Enver Šehović, Mehdin Hodžić, Safet Zajko, Nesib Malkić, Adil Bešić i Safet Hadžić pisalo je na majici Nurkića.

Nurkićev potez okarakterisan je kao patriotski u većem dijelu BiH, no s druge strane je, u Srbiji, izazvao burne reakcije.

"Skandalozna provokacija Jusufa Nurkića: Pred Jokićem majicom veličao vojnike koji su ratovali protiv Srba!", naslov je srbijanskog Telegrafa, koji je napisao sljedeće:

"On je obukao je majicu sa imenima poginulih vojnika iz ratova devedesetih, koji u bošnjačkoj javnosti imaju status heroja. Zanimljivo je da na početku utakmice nije pokazivao majicu jer je imao preko duks, ali je tokom meča skinuo".

Informer, nezavisne dnevne novine koje na neku foru i dalje postoje, s naslovom su i pretjerale, nazvazvši Nurkića "balijom".

"Nema sumnje da je želeo da isprovocira Srbe i Nikolu Jokića, koji je ostao hladan kao špricer i "strpao" Blejzersima 29 poena, šteta samo što Denver nije pobedio", piše Informer.

"SKANDALOZNA PROVOKACIJA NURKIĆA!! Pred Jokićem veličao ratne zločince koji su ubijali nedužne Srbe!", u naslovu je objavio Alo.

"Jusuf Nurkić koristi svaku priliku da ispromoviše ratne zločince svoje zemlje!", navodi se u tekstu kojeg je objavio Alo.

Većina medija u Srbiji osudila je Nurkićev patriotski potez, mada ni sam Nikola Jokić nije imao lošu reakciju na ono što je napravio njegov protivnik. Štaviše, Jokić je imao samo riječi hvale za Nurka.

Nikola Jokić nije želio završiti presicu dok nije progovorio koju o Nurkiću

Nurkić koji se oporavlja od teškog loma noge je rano jutors po našem vremenu bio u Moda Centru gdje je sa klupe pružao podršku svojim saigračima.

Nije samo navijačima i igračima Blazersa bilo drago vidjeti Nurkića, već i Nikoli Jokiću, sjajnom centru Nuggetsa i nekadašnjem saigraču bh. košarkaša.

Tako je Jokić press konferenciju nakon duela u Moda Centru završio sa nekoliko rečenica posvećenih Nurkiću.

"Mogu li nešto reći? Samo želim reći da sam sretan što mogu vidjeti Nurkića zdravog. Pa, ne baš potpuno zravog, ali se vratio. Znam da je imao tešku povredu... Mi jesmo rivali iz konferencije, ali je za mene lijepo vidjeti ga da već samostalno hoda", izjavio je Jokić.

Top Komentari

Damir72
Seljacina i to ona žešća
0 64
teddy sheringham
Bravo Nurk! Momak s mudima i pravi ambasador zemlje!
37 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi