Sulejman Krpić najbolji strijelac Premijer lige BiH

Postigao 16 golova

Sulejman Krpić najbolji strijelac Premijer lige BiH

Edmir Škorić

Napadač Fudbalskog kluba Željezničar Sulejman Krpić najbolji je strijelac Premijer lige BiH za sezonu 2018/19.

Iako je Željo imao turbulentnu sezonu, koja još nije ni gotova (zbog čekanja odluke o licenci), Krpić je sa 16 golova bio najbolji strijelac lige.

Krpić je postigao gol i danas protiv Tuzla Cityja, a laskavu titulu osvojio je ispred Mersudina Ahmetovića (FK Sarajevo) i bivšeg igrača Zrinjskog Nemanje Bilbije. Njih dvojica su postigli po 14 golova.

Po 12 golova postigli su Benjamin Tatar (Sarajevo) i Vojo Ubiparip (Tuzla City), Krste Velkoski (Sarajevo) je zabio 11, a po 10 golova Haris Dilaver iz Čelika i Irfan Hadžić iz Radnika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Amar Rahmanović je postigao osam golova, a po osam su dali Nemanja Anđušić (Mladost), Anel Dedić (Čelik), Elvir Koljić (Krupa) i Mirsad Ramić (GOŠK).

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarHZ
jesti i igrač ovo mu 3. gol u 2.djelu
0 1
zmijuga.loma
Sulejman Velicanstveni
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi